Kovinske vrtne ograje

Kovinske vrtne ograje

Glavni namen vrtnih ograj je omejitev vrta, obenem pa lahko ograja za vrt prepreči dostop nepovabljenim gostom. Vrtne ograje so lahko izdelane iz lesa, kovine ali umetnih materialov, poznamo tudi zidane vrtne ograje in seveda živo mejo.

Kovinske vrtne ograjeVrtne inox ograje

Kovinske vrtne ograje so izdelane iz navadne kovine in omogočajo širok spekter oblik. Kovinski elementi, ki jih sestavljajo, so lahko okrogli ali pravokotni, ravni ali ukrivljeni. Ker pa vrtne ograje niso kos vse neugodnim vremenskim pojavom, jih je treba ustrezno zaščititi in vzdrževati. Zaščita kovinske vrtne ograje se lahko izvede z nanosom temeljne barve ali pa z vročim cinkanjem, ki zagotavlja najboljšo zaščito. Cinkano kovinsko ograjo lahko nato v želenem odtenku pobarvamo z navadno ali prašno barvo. Kovinska ograja je lahko z zaščitnim vročim cinkanjem obstojna tudi 50 let ali več, in to brez kakršne koli večje obnove. Kljub temu pa jo je treba od časa do časa pobrusiti in včasih tudi na novo pobarvati.

 

Vrtne inox ograje za moderen in eleganten videz

Kovinske vrtne ograje spadajo med cenejše izvedbe ograj, ki pa so s pravilno zaščito in kakovostno izdelavo lahko prav tako moderne in kakovostne. Še nekoliko obstojnejša pa je vrtna ograja iz inoxa. Inox oz. nerjaveče jeklo je v primerjavi z rjavečo kovino bolj trden material in lahko prenese bistveno večje obremenitve. Njegova najpomembnejša prednost je odpornost proti koroziji, ki nastane kot posledica neugodnih vremenskih pojavov. Zato je inox odličen material za zunanje ograje. Po zaslugi odličnih lastnosti imajo vrtne inox ograje praktično neomejeno življenjsko dobo.

 

Inox ograja za vrt se lahko pohvali tudi z enostavnim vzdrževanjem. Ne bo se vam treba ukvarjati z nenehnim brušenjem ali barvanjem, pač pa boste ograjo na vsake toliko časa le obrisali z mehko in vlažno krpo. Tako bodo vaše vrtne inox ograje vedno videti kot nove, pa tudi moderne, elegantne in prijetne na pogled.

Vrtna ograja

Želite, da bi vaša vrtna ograja imela poseben pečat? Potem so kovinske vrtne ograje prava izbira za vas. Vsem ljubiteljem modernega in elegantnega videza, ki ne želite zapravljati časa za nenehno brušenje in barvanje ograje, pa priporočamo vrtne inox ograje.